Pro League en BFFA zijn erg tevreden met de 'Know Your Agent' contracten van Club Brugge: "We juichen dit absoluut toe"
Arjen T'Sjoen
| 10 reacties

Pro League en BFFA zijn erg tevreden met de 'Know Your Agent' contracten van Club Brugge

Pro League en BFFA zijn erg tevreden met de 'Know Your Agent' contracten van Club Brugge: "We juichen dit absoluut toe"
Foto: © photonews

De Pro League is enorm tevreden met het initiatief van Club Brugge om eerst makelaars een contract te laten tekenen alvorens er zaken mee te doen. "Dit is positief voor de clubs en het voetbal in het algemeen", klinkt het.

Vanaf nu zullen makelaars die nog zaken willen doen met Club Brugge eerst een contract moeten ondertekenen. Een uitstekend initatief volgens de Pro League: "We moedigen alles aan wat de transparantie kan verhogen. Dat is uiteraard positief voor de clubs en voor het voetbal in het algemeen", tekende Het Nieuwsblad op bij woordvoerder Stijn Van Bever. 

De Pro League zelf blijft intussen wel verder werken aan collectieve maatregelen. Er zal een clearinghouse komen en in 2020 zal dat bindend worden voor alle clubs. De prinicpes van het 'know your agent'-contract zullen daar in opgenomen zijn. Bij BFFA reageerde voorzitter Jesse De Preter ook tevreden: "Ik juich het initatief toe. Het sluit geen leugens uit, maar nu hebben de clubs die er aan meedoen wel een stok om mee te slaan. Leugens zijn namelijk contractbreuk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties