Een lijstje met vaste strafschopnemers of niet? Bölöni schept duidelijkheid
Redactie vanuit Antwerpen
| 4 reacties

Laszlo Bölöni schept duidelijkheid over de penaltykwestie tussen Mbokani en Refaelov bij Antwerp

Een lijstje met vaste strafschopnemers of niet? Bölöni schept duidelijkheid

Er mag dan een interlandbreak zijn tussen geslopen, we zijn het penaltyvoorval bij Antwerp nog niet vergeten. Uiteindelijk won Refaelov het pleit van Mbokani, maar trainer Laszlo Bölöni spreekt nu toch van een "pijnlijk voorval" en wil een punt achter de historie zetten.

Lior Refaelov scoorde de elfmeter en na de match gaf hij aan dat hij niet begreep waarom Dieumerci Mbokani de bal opeiste. Volgens hem is er een duidelijke hiërarchie, volgens anderen niet. Hoe zit de vork nu aan de steel? Laszlo Bölöni kwam zelf met het antwoord.

“Er is altijd een lijst geweest”, verklapte de Roemeen. Hoe die eruit ziet daar hebben we het gissen naar, maar als je de optelsom maakt dan staat Refaelov bovenaan de lijst en Mbokani daar net onder. Verder moeten we het ook niet gaan zoeken want: “Eén en twee, meer is er niet. Nummers drie en vier bestaan niet. Stel nu dat de ene zich niet goed voelt, dan laat hij het over aan de andere.”

Ik ga niet zeggen wie nu mijn nummer 1 is.

De lijst is doorheen het seizoen ook niet gewijzigd verduidelijkte Bölöni. “In ons eerste seizoen in eerste klasse trapte Geoff de strafschoppen”, stak hij van wal. Logisch ook, want dankzij zijn penalty vierde Antwerp de promotie. “Dan kwam Mbo en kort daarna Refaelov. Owusu heeft er ook eens eentje geschoten”, somde de trainer zijn vier strafschopnemers op. Met Owusu en Hairemans bij andere clubs, blijven er dus nog maar twee kandidaten over.

Nu wil Bölöni dat kinderachtige hoofdstuk zo snel mogelijk achter zich laten. “Dat was toch pijnlijk. Refaelov was op Oostende slim genoeg om Mbokani te laten trappen en te scoren, maar tegen Standard had hij daar geen zin in. Verder ga ik daarover niet in detail treden en ik wil ook niet zeggen wie mijn nummer 1 is”, bleef hij mysterieus. Misschien is de hele situatie gewijzigd na het incident en gaat er binnenkort een derde hond met het been lopen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties