Anderlecht in Play-Off 1? Snelders trekt vergelijking met vorige generatie Rode Duivels: "Mathematisch nog mogelijk"

Clint Vens
| 3 reacties
Anderlecht in Play-Off 1? Snelders trekt vergelijking met vorige generatie Rode Duivels: "Mathematisch nog mogelijk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met Anderlecht tegen Gent oogt de laatste affiche van de midweekspeeldag bijzonder interessant. Voor paars-wit een nieuwe kans om zich te herlanceren na de uitschuiver op Eupen op de vorige speeldag, al moeten ze een rist geblesseerden missen.

De nieuwste telg in de paarswitte lappenmand is Adrien Trebel, die weer op het voorplan geraakte onder Frankie Vercauteren. Volgens analist Eddie Snelders gaan ze bij Anderlecht de flamboyante Fransman echter niet al te veel missen. 

Geen Trebel

"Trebel kwam onder Vercauteren weer op de oppervlakte, maar was nu niet onmiddellijk terug een sleutelspeler. Hij speelde ook niet zijn beste partij op Eupen. Hij levert met zijn ervaring en strijd een bepaalde meerwaarde, maar is niet de man van de goals en assists." En laat het nu net dat zijn wat Anderlecht ontbrak op Eupen. 

Trebel levert met zijn ervaring en strijd een bepaalde meerwaarde, maar is niet de man van de goals en assists

Reeksje neerzetten

De Brusselaars zagen enkele andere pretendenten voor die top zes wel met punten morsen, is Play-Off 1 nog mogelijk voor paars-wit? "Ik zal het zeggen met een woord dat we vroeger vaak bij de Rode Duivels hebben laten vallen: 'mathematisch'". 

"Voorwaarde is dan wel dat ze een reeks moeten beginnen neerzetten. Na de zes op zes dacht iedereen dat ze vertrokken waren, maar dan volgt die ontnuchtering in Eupen. Het niveau zal drastisch naar boven moeten. Het kan nog, maar ze kunnen zich zulke uitslippers niet meer permitteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties