Berge denkt al aan het leven na Genk: "Mijn ambitie? Winst in de Champions League"

Clint Vens
| 6 reacties
Berge denkt al aan het leven na Genk: "Mijn ambitie? Winst in de Champions League"

Sander Berge begint zo stilaan terug zijn draai te vinden bij Racing Genk. De Noorse middenvelder sleepte in de absolute slotfase nog een gelijkspel uit de brand voor zijn team op de vorige speeldag.

Berge is nog altijd erg gelukkig in Genk, al heeft hij zijn ambitie om een stap hogerop te zetten nooit onder stoelen of banken gestoken: "Ik denk dat ik pas echt zal beseffen hoe goed ik het hier had als ik weg ben", zegt hij in Het Belang Van Limburg. 

"Nu gaat het allemaal zo snel, dat je daar niet vaak kan bij stilstaan. Ik zal hier mijn eerste stappen in het buitenland gezet hebben, dit is de plaats waar ik op mijn 21ste een landstitel won." 

Champions League-winst

"Bij Genk voetbalde ik ook mijn eerste matchen in de Champions League, als underdog, ooit wil ik voor de eindzege gaan. Maar ik ben hier niet alleen als voetballer groot geworden, ook als persoon. En dat vind ik zeker zo belangrijk als mijn prestaties op het veld. Wie weet keer ik hier ooit wel terug.”

"Het is altijd mijn doel geweest om bij een topclub uit een van de vijf grote competities te voetballen. Dan ga je automatisch ook voor winst in de Champions League. Je moet hoog durven mikken, daar praat ik vaak over met mijn jonge teammaats bij de nationale ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties