VAR hot item in Premier League: fans van Sheffield en Tottenham keren zich samen tegen videoref

Dante Bellon
| 3 reacties
VAR hot item in Premier League: fans van Sheffield en Tottenham keren zich samen tegen videoref

Sinds dit seizoen kennen ze ook in de Premier League de VAR. Zaterdagmiddag kende deze weer een lastige middag in Engeland.

De fans van Sheffield United keerden zich zaterdagnamiddag op Tottenham tegen de VAR nadat die een doelpunt afkeurde. Opvallend was dat ook de thuisaanhang mee applaudisseerden.

McGoldrick wiste iets na het uur het openingsdoelpunt van Heung-Min Son uit op verplaatsing bij Tottenham Hotspur. Geen vuiltje aan de lucht, al was dat zonder de VAR gerekend. Die keurde het doelpunt na iets meer dan drie minuten af omdat Lundstram een schoentip buitenspel gestaan zou hebben. 

Uiteindelijk maakte Sheffield, dat aan een uitstekend seizoen bezig is, toch nog de gelijkmaker. De VAR bleef het gespreksonderwerp. "We moeten ermee leven dat het offside is", zei coach Chris Wilder achteraf. "Ik vind het verwarrend. De bal komt terug na een voorzet, dus wanneer begint er dan een nieuwe fase? En dan dat spel dat zo lang stilligt... Het systeem zal toch moeten veranderen."

Ook Mauricio Pochettino had zo zijn vragen over de VAR: "Een scheidsrechter kan fout zijn, maar met de VAR zijn dergelijke situaties moeilijk te begrijpen. Ik begrijp Chris."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties