Topschutter van 1988 kiest zijn top-3 spitsen in de Belgische competitie: "Hij is het bewijs dat op klasse geen leeftijd staat"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 7 reacties
Topschutter van 1988 kiest zijn top-3 spitsen in de Belgische competitie: "Hij is het bewijs dat op klasse geen leeftijd staat"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Goals maken, het is en blijft een vak apart. Cisse Severeyns kroonde zich in 1988 als 20-jarige snaak tot topschutter van de hoogste Belgische voetbalklasse en nam voor ons de beste spitsen in de Jupiler Pro League onder de loep. Dit is zijn top-3.

3. Mbwana Ally Samatta

"Draait nu al enkele jaren mee in de Belgische competitie en vindt steeds makkelijker de weg naar doel. Zeker vorig jaar. Toen had Samatta ook een groot aandeel in de titel", schatte Severeyns de Tanzaniaan naar waarde. Vorig seizoen moest hij in de topschuttersstand nipt de duimen leggen voor Harbaoui, al speelde die wel play-off 2.

"Ondanks het feit dat het nu wat minder draait bij de landskampioen blijft hij zijn neus voor goals behouden (6 in de JPL, 3 in de CL)."

2. Roman Yaremchuk

"Stevige en zeer degelijke spits. Ik kon ook voor Jonathan David gaan, maar ik kies voor slechts een speler van Gent in mijn top-3. Yaremchuk is bovendien meer een aanvaller dan zijn kompaan. Hij durft geregeld een kans missen, maar dat laat hij niet aan zijn hoofd komen. De volgende kans zit er dan wel weer in."

"Hij is nog maar 24 en bezit toch al over het nodige torinstinct. Net zoals Samatta kan hij dat nog finetunen, want ze zullen nog een hele poos meedraaien. Met de leeftijd zal dat er alleen maar beter op worden."

1. Dieumerci Mbokani

"Heeft zijn waarde voor Antwerp de voorbije seizoenen meer dan bewezen. Mbokani staat op eenzame hoogte in de topschutterslijst en het verschil met de rest is dat hij erg weinig nodig heeft om te scoren. Hij speelde een wereldpartij thuis tegen Gent."

"Hij is het bewijs dat op klasse geen leeftijd staat en scoort ook makkelijk tegen de grote ploegen. Daarnaast is hij amper van de bal te zetten. Kortom, hij is onmisbaar voor Antwerp."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties