Transfercomité Anderlecht op zoek naar de witte merel: duur profiel

Transfercomité Anderlecht op zoek naar de witte merel: duur profiel
Foto: © photonews

Anderlecht wil deze winter twee à drie nieuwe spelers aantrekken. De financiële moeilijkheden daarbij hebben we gisteren al belicht. Maar er is nog meer: hoe zit dat nu met dat transfercomite dat zijn fiat moet geven vooraleer een transfer groen licht krijgt?

Binnen de muren van Neerpede valt te horen dat het transfercomite nog steeds bestaat, maar dat Vincent Kompany zich wel laat gelden als de man die voor de profielen en namen zorgt. Michael Verschueren zoekt dan weer grotendeels een oplossing voor de uitgaande transfers, wat ook wel een full time bezigheid is.

Kompany heeft natuurlijk de contacten en de naam om goeie jongens naar paars-wit te loodsen en overlegt heel vaak met Frank Vercauteren over de te volgen weg. Wat Vercauteren precies nodig heeft, is niet geweten, maar het klinkt wel dat een extra back geen overbodige luxe zou zijn. Een verdedigende middenvelder trouwens ook niet.

Tegenstrijdige meningen

Maar dan moeten die profielen nog in de 'vergadering van zes' passeren. Het zogenaamde transfercomité van Anderlecht... Daar zitten naast Verschueren, Kompany en Vercauteren ook nog Marc Coucke, Pär Zetterberg en Jean Kindermans in. Aangezien Coucke de financiën nu nauwlettend in de gaten houdt, wordt het een moeilijk oefening deze winter.

Hoofd jeugdopleidingen Kindermans moet aangeven op welke posities er jeugd gereed staat en Zetterberg moet zowat een overzicht geven over alles, een verzoeningsfiguur. De vraag is of ze eruit gaan geraken, want de tegenstrijdige meningen binnen dat comité zorgen soms ook voor wrevel.

In ieder geval zoekt Anderlecht een witte merel, die een onmiddellijke impact kan hebben. Iemand die zowel offensief als defensief zijn steentje bijdraagt en de jeugd leiding kan geven. Duur profiel...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties