Anderlecht geeft uitleg bij schuldenberg en geeft toe: "Heeft vooral te maken met transfers"

Anderlecht geeft uitleg bij schuldenberg en geeft toe: "Heeft vooral te maken met transfers"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Bij Anderlecht moeten ze dringend hun spelerskern afslanken als ze ooit uit de rode cijfers willen geraken. Anderlecht heeft nog steeds meer dan 45 spelers onder contract liggen. Dat beseffen ze bij de Raad van Bestuur ook.

Anderlecht gaf uitleg bij de jaarrekening die 95 miljoen euro schulden aanwees. “De omzetdaling (84,1 miljoen euro inkomsten) komt vooral vanwege de Europese campagnes die kunnen verschillen van het ene boekjaar tot het andere”, geven ze aan dat het missen van Europees voetbal hen zuur opbreekt. “De toename van de kosten (109,1 miljoen euro) is te wijten aan occasionele kosten gerelateerd aan transfers van spelers."

Occasioneel... Anderlecht haalde begin vorig seizoen 12 spelers en in de winterstop nog Peter Zulj. Dertien spelers waarvan enkel Zulj nog speelt, terwijl de rest verhuurd werd of nog geen minuut gespeeld heeft. 

Marc Coucke paste bij met een kortetermijnslening en er werd een kapitaalsverhoging van 27 miljoen gedaan. “Het eigen vermogen blijft in evenwicht door de kapitaalsverhoging, uitgiftepremies en het gerealiseerde verlies."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties