Net geen bekerfinale en het gemis van Avenatti: "Kortrijk had meer van dit seizoen verwacht"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Net geen bekerfinale en het gemis van Avenatti: "Kortrijk had meer van dit seizoen verwacht"
Foto: © photonews

Intussen is het ruim anderhalf jaar geleden dat Stijn De Smet nog voor KV Kortrijk uitkwam. Ondertussen voetbalt de 35-jarige middenvelder bij Zwevezele op het tweede hoogste amateurniveau, maar hij volgt de ontwikkelingen bij zijn ex-ploeg nog steeds op de voet.

KV Kortrijk bekleedt momenteel de twaalfde plaats in het klassement en de kloof van dertien punten op de zesde plaats -die recht geeft op play-off 1- is onoverbrugbaar geworden. Dat is niet waar de ploeg op voorhand op gehoopt had.

“Klopt. Volgens mij hadden ze er meer van verwacht. Ze konden het seizoen nog veel meer kleur geven met de bekerfinale. Anders is het toch maar magertjes geweest dit jaar. Iedereen hoopte op de finale”, legde ex-speler Stijn De Smet uit.

Een gebrek aan kwaliteit wil De Smet het niet noemen, maar hij ziet toch een groot verschil met vorig jaar. “Het vertrek van Avenatti bleek toch moeilijk op te vangen. Hij was bij momenten van cruciaal belang voor de ploeg en nu zie je toch dat ze zo’n speerpunt weldegelijk missen”, ging hij verder.

Maar nu  lijken de Kerels met Moffi een veelbelovend alternatief in de rangen te hebben. “Het is nog vroeg om nu al conclusies te trekken, maar hij liet inderdaad al mooie dingen zien”, besloot De Smet.

Nu zijn er nog zes competitiewedstrijden voor play-off 2 begint. De belangrijkste is uiteraard die tegen Zulte Waregem. Een nieuwe zege tegen de streekrivaal zou toch nog wat soelaas kunnen bieden…

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties