Anderlecht gaat supporters vervolgen: "Hoort niet thuis in een voetbalstadion"

Anderlecht gaat supporters vervolgen: "Hoort niet thuis in een voetbalstadion"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De voorbije weken kwamen enkele supporters van RSC Anderlecht in een negatief daglicht te staan door het gebruik van pyrotechnisch materiaal. Paars-wit heeft nu ferm gereageerd.

In een persbericht laat RSC Anderlecht weten dat de daders van de incidenten tegen Club Brugge en in Mechelen zijn geïdentificeerd en dat ze door de club zullen worden vervolgd.

"RSC Anderlecht benadrukt dat de veiligheid van de fans, de spelers, de scheidsrechters, de stewards, media- en clubmedewerkers ten alle tijde gegarandeerd moet zijn", klinkt het. "Het afsteken van pyrotechnisch materiaal hoort niet thuis in een voetbalstadion."

Wat met de gesloten vakken?

"De club betreurt dat een grote meerderheid gestraft wordt voor het wangedrag van een kleine minderheid. Daarom heeft de directie beslist om zoveel mogelijk seizoenkaarthouders in de bewuste vakken de gelegenheid te geven om een andere plaats in het stadion te bekomen."

"Gezien de beperkte beschikbare capaciteit zal er, in overleg met de ordediensten, voorrang gegeven worden aan de fans die nooit betrokken geweest zijn met incidenten in het verleden."   

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties