Uitgeleende Club Brugge-speler Touba doet het fantastisch en wordt binnenkort international: "Moeilijke keuze tussen België en Algerije"

Uitgeleende Club Brugge-speler Touba doet het fantastisch en wordt binnenkort international: "Moeilijke keuze tussen België en Algerije"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge leende één van zijn jeugdproducten uit aan het Bulgaarse PFC Beroe. Ahmed Touba is daar uitgegroeid tot één van de beste verdedigers van de competitie en mag zich aan een oproepbrief voor de Algerijnse nationale ploeg verwachten.

Touba werd opgeleid als linkerflankspeler, maar komt tegenwoordig veel als linkse centrale verdediger aan bod. Zijn prestaties zijn niet onopgemerkt gebleven. "Ik ben recent naar het hoofdkwartier van de Algerijnse nationale ploeg geroepen", zegt hij in de lokale media. "Ze volgen me van dichtbij op en er zal waarschijnlijk een oproep volgen."

Touba speelde in het verleden voor de nationale jeugdteams van België. "Ik heb nog niet gekozen, maar dat zal er toch eens van moeten komen. Het is geen makkelijke beslissing. Maar als ik eerst door Algerije word opgeroepen, zal ik het wel aannemen."

Touba wordt in Bulgarije algemeen geprezen. Hij wordt door Club uitgeleend tot het einde van het seizoen. Of hij bij blauw-zwart nog een toekomst heeft, moet blijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties