Spelersvakbond: "Voetballers hoeven salarisvermindering niet zomaar te aanvaarden"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 2 reacties
Spelersvakbond: "Voetballers hoeven salarisvermindering niet zomaar te aanvaarden"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Steeds meer clubs vragen een financiële inspanning van hun spelers in deze coronatijden. Zo leverden de spelers van Anderlecht bijvoorbeeld al een maandloon in.

De internationale spelersvakbond FIFPro vindt echter dat niet alle spelers zomaar akkoord moeten gaan met een loonsverlaging. De vakbond heeft het dan vooral over spelers die geen waanzinnige bedragen verdienen.

“In bepaalde landen verdienen voetbalprofs niet veel meer dan een gemiddelde werknemer”, vertelde Jonas Baer-Hoffmann, de secretaris-generaal van FIFPro aan Kicker. Uit een studie bleek enkele jaren geleden dat toen 75 procent van de profvoetballers 3.650 euro of minder per maand verdient.

“In Tsjechië verdienen veel voetballers bijvoorbeeld niet meer dan tweeduizend euro. We vinden dus niet dat zulke spelers zomaar moeten instemmen met een salarisverlaging.”

In de grote competities is de situatie natuurlijk helemaal anders. “Heel wat spelers uit grotere competities beseffen dat ze niet te klagen hebben en nemen zelf hun verantwoordelijkheid op. Kimmich en Ibrahimovic, om er maar twee te noemen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties