Voetballen we dan toch nog? 'Pro League zwicht voor UEFA en zet Belgische competitie dan toch nog niet stop'
Redactie
| 92 reacties

Pro League wil Europese sancties vermijden en trekt staart in

Voetballen we dan toch nog? 'Pro League zwicht voor UEFA en zet Belgische competitie dan toch nog niet stop'

Een weekje geleden besliste de Pro League dat de Belgische competitie niét meer zou hervatten. Maar plots is dat helemaal niet meer zeker. Het lijkt dat de clubleiders zich dan toch naar de wensen van de UEFA zullen schikken.

De Pro League had beslist dat Club Brugge de titel pakt en dat er geen sportieve daler uit de Jupiler Pro League zou zijn. De Algemene Vergadering moest die beslissing nog bekrachtigen op 15 april, maar dat was slechts een formaliteit. 

Tot de UEFA zich met de zaak ging moeien. De Europese voetbalbond was ‘not amused’ met de beslissing van het kleine België en dreigde er zelfs mee de Europese tickets af te pakken. En het lijkt alsof dat dreigement gewerkt heeft. 

Toeval? Nee, helemaal niet

Plots is de bijeenkomst van de Algemene Vergadering verplaatst van 15 april naar 24 april. Toeval? Nee, helemaal niet. Een dag eerder vergadert de UEFA immers. Het Laatste Nieuws weet dat de Europese voetbalbond dan zal beslissen dat landen die hun competitie vroegtijdig stopzetten ook effectief bestraft zullen worden. 

En dus wil de Pro League geen risico nemen. Het missen van Europese inkomsten na de coronacrisis zou ervoor zorgen dat de financiële toestand helemaal ontspoort. En dus bestaat de kans dat we deze zomer alsnog Belgisch voetbal zullen krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties