Croonen houdt voet bij stuk na kritiek: "Je kan het ook zien als een solidariteitsbijdrage van Genk en Anderlecht"
Redactie
| 68 reacties

Peter Croonen twijfelt niet na kritiek op dubbele pet als voorzitter van KRC Genk en Pro League

Croonen houdt voet bij stuk na kritiek: "Je kan het ook zien als een solidariteitsbijdrage van Genk en Anderlecht"
Foto: © photonews

Peter Croonen kreeg de voorbije weken bakken kritiek over zich heen. Een pak clubleiders vinden het niet kunnen dat de voorzitter van KRC Genk diezelfde functie bij de Pro League uitoefent. Al blijft hij voet bij stuk houden, vooral over de solidariteitsbijdragen.

Zo kwam er een pak kritiek bij de discussie rond de solidariteitsbijdragen. KRC Genk eindigde - of sinds vandaag is dat alweer niet meer zo zeker - het seizoen op een zevende plaats. Zonder Europees ticket dus. 

Met andere woorden: de voorzitter van de Limburgers onderhandelde vooral voor zijn eigen portefeuille? “De nuance ontbreekt in die denkwijze”, reageert Croonen in Het Laatste Nieuws. “Er wordt enkel naar absolute bedragen gekeken.”

De nuance ontbreekt. Er wordt enkel naar absolute bedragen gekeken

Peter Croonen

En Croonen schuwt de zware woorden niet. “Ik geef een voorbeeld. De televisiegelden zijn verdeeld alsof de play-offs wél zijn gespeeld. Je kan het dus ook zien als een solidariteitsinspanning van Genk en RSC Anderlecht.”

“Die clubs hadden nog kans om play-off 1 te spelen, maar gingen gewoon akkoord om die sleutel toe te passen. Voor 1B-ploegen gaat dat over bedragen tot 250.000 euro, hé. Mijn punt blijft dus hetzelfde. Genk, Anderlecht en KV Mechelen kregen een compensatie voor de gemiste kans op Europees voetbal.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties