Daar is de volgende episode al! Waasland-Beveren krijgt gelijk van Belgische Mededingingsautoriteit

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 189 reacties
Daar is de volgende episode al! Waasland-Beveren krijgt gelijk van Belgische Mededingingsautoriteit

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Waasland-Beveren is vanmiddag vol vertrouwen de gebouwen van de FOD Economie naar buiten gestapt. Ook de Belgische Mededingingsautoriteit lijkt de Oost-Vlamingen te volgen. Op de uitspraak is het nog eventjes wachten.

Dat schrijft Het Nieuwsblad. Waasland-Beveren was naar de BMA getrokken nadat de Pro League besliste dat de club verplicht moest degraderen. De Leeuwen kregen echter de kans niet om de redding op een sportieve manier veilig te stellen. 

BMA oordeelde eerder de klacht al ontvankelijk. Na vijf uur vergaderen en beraadslagen is de commissie nog steeds van dat oordeel. En dat sterkt Waasland-Beveren in hun gedachtegang. 

“De beslissing van vijftien mei was enkel bedoeld om de economische en financiële belangen van de clubs te waarborgen”, aldus clubadvocaat Tom Rombouts na de zitting. “Dat is een inbreuk op de concurrentieregels.”

Extra munitie

Belangrijk detail: de BMA kan de beslissing van de Pro League echter niet terugdraaien, maar de commissie kan wel hoge boetes opleggen. Een uitspraak in het voordeel van Waasland-Beveren zorgt er wel voor dat de club met munitie de verdere verdediging kan voeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties