De verdediging op orde krijgen wordt deze zomer de grootste prioriteit voor Anderlecht

Jens Nimmegeers
| 30 reacties
De verdediging op orde krijgen wordt deze zomer de grootste prioriteit voor Anderlecht
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Anderlecht staan ze op het punt de Oekraïense linksachter Bogdan Mykhaylichenko en dat zal niet de enige verdediger zijn die komende zomer Anderlecht versterkt.

Anderlecht heeft namelijk prioriteit gemaakt van hun verdediging. Het afgelopen seizoen werden er 29 doelpunten geslikt in 29 wedstrijden. Enkel Charleroi en Club Brugge deden beter. Bij Kompany en co leeft het gevoel dat een sterkere defensie Anderlecht weer mee zal doen strijden om de prijzen.

Daarom is de komst van Derrick Luckassen prioriteit voor Anderlecht. De aankoopoptie van vijf miljoen euro zal sowieso niet gelicht worden, maar Anderlecht gaat nog stevig onderhandelen over de Nederlander. Zowel Anderlecht als Luckassen willen graag langer met elkaar door.

Ook Philippe Sandler zou Anderlecht graag nog een jaar huren, daarvoor hoopt het dat Kompany zijn goede vrienden bij Manchester City kan overtuigen de Nederlander nog een jaar in Brussel te stallen. Daarmee zou de verdediging rond moeten zijn.

Al bestaat er ook nog een kans dat Ognjen Vranjes terugkeert. De Bosnische verdediger heeft het al meerdere malen verkorven - niet alleen bij Anderlecht -, maar brengt ervaring en is op zich gewoon een goede verdediger. Hij krijgt in de voorbereiding een nieuwe kans.

Voor Antonio Milic (Rayo Vallecano), Hannes Delcroix (RKC Waalwijk), Josué Sá (Huesca), James Lawrence (St. Pauli) en Bubacarr Sanneh (Göztepe en Oostende) is er geen toekomst meer bij Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties