Pro League wilde toegeving doen voor OH Leuven of Beerschot, maar dat is onvoldoende: "Enkel integraal uitstel voldoende"

Pro League wilde toegeving doen voor OH Leuven of Beerschot, maar dat is onvoldoende: "Enkel integraal uitstel voldoende"

Beerschot en OH Leuven kwamen met een gezamenlijk voorstel om de competitie in 1A uit te stellen om de promovendus meer tijd te geven om zich voor te bereiden. Daarbij werd ook iets duidelijk ...

Zo deed de Pro League klaarblijkelijk een voorstel aan de promovendus om wel degelijk zijn eerste twee wedstrijden uit te stellen.

Op die manier zouden Beerschot of OH Leuven de kans krijgen om pas vanaf speeldag 3 in te schuiven en dus iets meer tijd hebben om zich voor te bereiden op de seizoensstart.

Niet eens

Maar beide clubs zijn het daar niet mee eens, zo blijkt uit hun verzoeken: "Wij kunnen ons evenwel niet akkoord verklaren met dit voorstel tenzij de eerste twee speeldagen in 1A integraal worden uitgesteld."

"Een louter uitstel van de eerste twee matchen van de promovendus leidt er immers toe dat zij later op het seizoen meer wedstrijden op korte termijn zal moeten spelen dan haar concurrenten", klinkt het.

Het is Moeskroen dat op speeldag 1 tegen de promovendus speelt (op 10 augustus), een week later volgt een duel tegen KV Oostende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties