Ben Weyts komt met slecht nieuws: vanaf maandag alle sportactiviteiten achter gesloten deuren

Ben Weyts komt met slecht nieuws: vanaf maandag alle sportactiviteiten achter gesloten deuren

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vlaams minister van Sport Ben Weyts heeft een persbericht rondgestuurd waarin staat dat vanaf maandag 27/07 opnieuw alle sportactiviteiten achter gesloten deuren moeten plaatsvinden.

Vooral voor amateurclubs zullen de verstrengde maatregelen een streep door de rekening zijn. Het verlies van inkomsten aan het einde van vorig seizoen gecombineerd met wedstrijden zonder publiek in augustus (en misschien langer), kan er weleens voor zorgen dat het zeer lastig wordt om het hoofd boven water te houden.

Alle activiteiten mogen nog steeds doorgaan volgens het persbericht. Maar er mag geen publiek aanwezig zijn bij de activiteiten. Geplande wedstrijden gaan voorlopig ook nog altijd door.

In het draaiboek 'code Oranje' heeft Weyts samen met de bevoegde instanties verdere maatregelen  opgenomen mocht het coronavirus nog meer opflakkeren. Een stopzetting van alle activiteiten met fysiek contact is daarin een optie. Weyts zal elke week samenzitten met de Vlaamse Sportfederatie en andere sportinstanties om de situatie snel op te volgen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties