Antwerpse gouverneur Cathy Berx heeft nog geen duidelijkheid voor KV Mechelen en Antwerp

Jens Nimmegeers
| 54 reacties
Antwerpse gouverneur Cathy Berx heeft nog geen duidelijkheid voor KV Mechelen en Antwerp

De Antwerpse gouverneur Cathy Berx gaf vanmiddag een persconferentie om mogelijke versoepelingen van de coronamaatrdegelen aan te kondigen. Antwerpse clubs Antwerp en KV Mechelen waren aandachtig toeschouwer, maar werden niet veel wijzer.

Antwerp en KV Mechelen hebben dit weekend een thuismatch op de agenda staan tijdens het openingsweekend van de Jupiler Pro League. Antwerp ontvangt Moeskroen, terwijl KV Mechelen het tegen Anderlecht opneemt.

Maar door de coronamaatregelen zijn sportwedstrijden op Antwerps grondgebied verboden, waardoor de twee clubs nog niet weten of hun wedstrijd wel zal kunnen doorgaan.

Gouverneur Cathy Berx kondigde aan dat er nog geen beslissing werd genomen omtrent de sportwedstrijden in de hoogste voetbalklasse. Al zette ze de deur wel op een kier. Als de maatregelen zo goed mogelijk gerespecteerd kunnen worden en de spelers elkaar niet in de armen vliegen na een doelpunt, dan zouden de wedstrijden misschien wel kunnen doorgaan.

Berx benadrukte wel dat Celeval voetbal blijft zien als een contactsport en dat het een risico blijft vormen vanwege het virus. Maar de beslissing zal eerstdaags door Minister van Sport Ben Weyts worden gemaakt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties