David Okereke was een jaar geleden nog dé sensatie van de competitiestart: "Ik voelde me een koning"

Jens Nimmegeers
| 5 reacties
David Okereke was een jaar geleden nog dé sensatie van de competitiestart: "Ik voelde me een koning"
Foto: © photonews

David Okereke begon het vorige seizoen als een speer. Vier doelpunten in drie wedstrijden maakten van hem dé sensatie van de competitiestart.

Maar al snel leerde Okereke ook de keerzijde van de medaille kennen. Na enkele mindere prestaties en vooral geen doelpunten meer, moest de Nigeriaanse spits zich vaker tevreden stellen met een plek op de bank of zelfs tribune.

Dat deed het vertrouwen van de jonge aanvaller niet goed en hij zou de rest van het seizoen afwisselen met hoogtes en laagtes. Uiteindelijk kwam hij tot 11 doelpunten in 35 wedstrijden. In Sport/Voetbalmagazine blikt hij terug op zijn eerste seizoen.

"Het was een topjaar. Ik heb moeilijke momenten gekend, maar die had ik bij La Spezia ook al gekend. Ook daar heb ik op de bank gezeten na enkele mindere wedstrijden."

Okereke kampte vooral met een gebrek aan vertrouwen. "In het begin was ik de aanvalsleider en scoorde ik met de ogen dicht, dan voelde ik mij de koning. Maar het begon mentaal door te wegen toen ik vaker op de bank moest plaatsnemen en dan soms ook nog eens op de tribune."

"Ook fysiek was het wennen. Om de drie dagen wedstrijden, Champions League, een fysiekere competitie,... Dat heeft ook zijn tol geëist."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties