Club Brugge een voorsprong in België? "Ja, heel veel respect voor, maar niet op alle vlakken"

Club Brugge een voorsprong in België? "Ja, heel veel respect voor, maar niet op alle vlakken"
Foto: © photonews

Dé topper van de vierde speeldag is ongetwijfeld Genk-Club Brugge. Beide ploegen hebben nog niet hun beste voetbal laten zien, maar zijn wel toonaangevende clubs in België. Voorzitter Peter Croonen denkt zelfs dat zijn club op bepaalde vlakken een voorsprong heeft. En terecht.

Club Brugge staat lijnrecht tegenover Genk en andere topclubs wat betreft de play-offs. “Omdat hun doelen hoger liggen dan alleen de Belgische competitie. Club beschouwt de Belgische competitie als springplank naar Europa, zij zien de play-offs als een te grote extra belasting", zegt Croonen in HBvL.

De voorsprong van Club op de rest is er, maar niet op alle gebieden. De jeugdwerking van Genk leverde bijvoorbeeld al heel wat meer op dan die van Club. “Ik heb veel respect voor wat Club Brugge de jongste jaren heeft gepresteerd op en naast het veld. Op sommige vlakken zal die voorsprong er inderdaad zijn en moeten wij proberen om de kloof te dichten. Maar er zijn ook vlakken waar wij het voortouw nemen. Zo ben ik bijvoorbeeld bijzonder trots op onze jeugdwerking.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties