Kunnen Bakkali of Doku straks makkelijker voor een ander land spelen? FIFA gaat stemmen over versoepeling

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 24 reacties
Kunnen Bakkali of Doku straks makkelijker voor een ander land spelen? FIFA gaat stemmen over versoepeling
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie een officiële interland heeft gespeeld voor de ene nationale ploeg, die kan niet meer uitkomen voor een ander land. Die regel bestaat al lang, maar is mogelijk aan verandering onderhevig. Er wordt binnen twee weken over beslist.

Neem nu Romelu Lukaku. 'Big Rom' draagt al sinds zijn 17e het shirt van de Rode Duivels. De aanvaller heeft ook Congolese roots, maar zijn keuze ligt vast. Omdat hij voor België heeft gespeeld kan hij niet meer voor Congo spelen.

Doku en Bakkali

Die regel wordt straks mogelijk versoepeld. Als een speler voor zijn 21e minder dan vier keer in actie kwam voor een land en daarna niet meer, dan zou hij nog voor een ander land op zijn paspoort kunnen kiezen. Op 19 september stemt Wereldvoetbalbond FIFA over die reglementswijziging.

Komt de regel erdoor, dan zou tweevoudig international Zakaria Bakkali bijvoorbeeld alsnog voor Marokko kunnen kiezen. Stel dat Jérémy Doku in deze interlandbreak zijn debuut maakt en tot zijn 21e niet aan vier caps geraakt, dan zou hij op papier ook nog voor Ghana kunnen kiezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties