Hein Vanhaezebrouck tempert optimisme rond Anderlecht: "Eigenlijk hebben ze een stap achteruitgezet"

Jens Nimmegeers
| 36 reacties
Hein Vanhaezebrouck tempert optimisme rond Anderlecht: "Eigenlijk hebben ze een stap achteruitgezet"
Foto: © photonews

Hein Vanhaezebrouck komt in zijn column bij Het Nieuwsblad terug op de prestaties van Anderlecht. De ex-club van Vanhaezebrouck wist nog geen enkele partij te verliezen.

Daarnaast blijven ook enkele jongeren het geweldig doen. Doku heeft het tot Rode Duivel geschopt, Sambi Lokonga heeft zijn beste vorm weer te pakken en ook Yari Verschaeren komt weer boven water.

Toch heeft Vanhaezebrouck het zo niet met het optimisme dat nu rond de club heerst. "Geen enkele club komt uit de top acht, het waren bijna allemaal tegenstanders uit de rechterkolom. Dan mag je niet tevreden zijn met 13 op 21."

Ik had verwacht dat Anderlecht progressie zou maken, maar dat heb ik nog niet gezien

"Het is knap dat ze nog niet verloren hebben, maar zelfs dat moet genuanceerd worden. Tegen diezelfde ploegen pakten ze vorig seizoen 15 op 21 en nu hebben ze 13 op 21. Dus eigenlijk hebben ze een stap achteruitgezet."

"Dan wordt er beweerd dat Anderlecht zonder die doelpunten in de slotfase zes punten meer hadden gehad en dat ze mee op kop hadden gestaan. Daar moet ik eens mee lachen. Ze vergeten er dan wel bij te zeggen dat ze tegen KV Mechelen niets creëerden en dat ze op KV Oostende 2-0 achterkwamen."

"Ik had verwacht dat Anderlecht progressie zou maken, maar dat heb ik nog niet gezien. Ze hebben nog niet in de top vier gestaan", sluit Vanhaezebrouck af. Anderlecht staat momenteel vijfde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties