Reactie Kompany over transfer Doku: "Ik vind het sportief spijtig, maar ik begrijp het wel"

Kompany over transfer Doku: "Ik vind het sportief spijtig, maar ik begrijp het wel"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was geen al te rustige zondag bij Anderlecht. In de marge van de nederlaag bij Club Brugge werden ze de hele dag ook bestookt door razende fans. Die vinden het niet kunnen dat Jérémy Doku nu verkocht wordt. Vincent Kompany heeft er wel al vrede mee genomen.

Kompany is natuurlijk op de hoogte gebracht geweest nog voor de onderhandelingen startten. "Kijk, ik begrijp waarom de club dit moet doen. Ik begrijp ook waarom Jérémy dit een goede keuze vindt. Het is moeilijke beslissing voor ons om te maken, wat ik zeker wil toegeven", aldus The Prince.

Toch blijft hij positief. "Het geluk dat we hebben is dat er nog veel talent zit aan te komen. We hebben nog supertalenten die in de pijplijn zitten. Die jongens willen we in de toekomst hopelijk langer bij ons houden. Maar daarvoor moet de club eerst financieel gezond worden. Ik sta hoe dan ook achter al die beslissingen, want het zijn de juiste."

Er komen nog supertalenten aan en die willen we in de toekomst langer bij ons houden

De vraag is hoe groot de sportieve weerslag gaat zijn. Doku was immers één van de enigen die iets vanuit het niets kon creëren. "Of het in Brugge beter was gelopen met hem erbij? Ik heb gezegd dat ik geen excuses ga zoeken. Een transfer van Doku brengt ons dichter bij onze doelen. Sportief is dat zeker spijtig, maar ik begrijp het."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties