Analyse Waar moet dat nu heen met Anderlecht? Nog minder kwaliteit en geen financiële slagkracht bij

Waar moet dat nu heen met Anderlecht? Nog minder kwaliteit en geen financiële slagkracht bij
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht gaat nog een moeilijk seizoen tegemoet. Benieuwd hoe Vincent Kompany met die realiteit gaat omgaan. Hij blijft benadrukken hoeveel talent er wel in de club zit, maar wat ben je ermee als je er de status van de club niet mee kan nastreven?

Anderlecht heeft in één klap zijn financiële put heel wat kleiner gemaakt. Dat ze er niet uitkwamen met Jérémy Doku voor een nieuw contract speelde daarin uiteraard mee. De winger kwam volgend seizoen in zijn laatste contractjaar en dan wordt de prijs vanzelf veel lager. En hij wou niet verlengen...

Er blijft amper iets over

Het was afwegen bij het bestuur: nu incasseren of afwachten en het risico lopen dat hij zich ergens zwaar blesseerde en al die euro's mislopen. Het is het eerste geworden, waar natuurlijk ook iets voor te zeggen valt. Maar zo zien de fans het niet. Ze hadden voor het eerst sinds lang weer een speler waar ze zich aan konden optrekken. Een licht in donkere tijden. 

Want wat blijft er nu nog over? Zakaria Bakkali heeft zondag bewezen dat er op hem niet gerekend kan worden. Mustapha Bundu blijft nog een vraagteken voorlopig. Arnstad en Lokonga wegen te licht in topmatchen tegen ervaren middenvelders. Kana is ook nog een piepkuiken. Vranjes en Luckassen stapelen de defensieve fouten op. En vooraan krijgt Nmecha amper een kans bij elkaar gespeeld. Dan blijft er echt niet veel meer over. Als dan ook nog Van Crombrugge zich blesseert... Dimata een medisch vraagteken is en Trebel weer last heeft de knie...

Financiële injectie

Er zit nog talent in de kweekvijver, beloofde Kompany. Maar goed, wat ga je daarmee doen? Het is al bewezen dat je met een hoop tieners geen wedstrijden wint. Het verleden haalt Anderlecht steeds meer in. De vele en dure transfers zijn bijna weggewerkt, maar de put die ze achterlaten, is er nog steeds. Corona belet ook om die te delgen. Met de inkomsten van een derde van het stadion lijden ze nog steeds verlies. De 27 miljoen van Doku gaat ook niet gebruikt worden om de ploeg sportief te versterken.

Hoe hieruit geraken? Anderlecht heeft nog maar eens een financiële injectie nodig eigenlijk. Maar Marc Coucke gaat ook geen suikernonkel blijven spelen. Hoe lang gaat hij dit nog uithouden vooraleer hij de club te koop zet? En Kompany? Want meedoen voor de prijzen zit er bijlange nog niet in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties