Johan Beerlandt verklaart zijn vertrek als bestuurder bij RSCA: "Dit is geen raad van bestuur waar men constructief kan werken"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 60 reacties
Johan Beerlandt verklaart zijn vertrek als bestuurder bij RSCA: "Dit is geen raad van bestuur waar men constructief kan werken"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Johan Beerlandt is een van de minderheidsaandeelhouders van Anderlecht en tot enkele dagen geleden zetelde hij nog in de Raad van Bestuur van de club. Hij bood zijn ontslag aan uit die raad en motiveerde zijn beslissing in een persbericht.

Johan Beerlandt was de CEO van Besix en bezit nog steeds 25% van de aandelen van de bouwgigant. Ook in Anderlecht heeft hij nog een klein aandeel en tot voor kort zetelde hij in de Raad van Bestuur.

Hij besloot echter om uit die raad te stappen. In een persbericht, dat u hieronder kan lezen, gaf hij een woordje uitleg bij die beslissing.

Het is niet mijn ambitie om lid te zijn van een raad van bestuur waar alleen dictaten van de meerderheidsaandeelhouder moeten geregulariseerd worden zonder enige reële inspraak voor de overige bestuurders. Dit is geen raad van bestuur waar men constructief kan werken en waar ik verder deel van wens uit te maken.

Wanneer deze meerderheidsaandeelhouder en de door hem aangestelde directieleden er bijkomend op aansturen om de voorliggende financiële situatie, die het gevolg is van een “one man show beleid”, door alle aandeelhouders (inclusief mezelf) te doen dragen, dan kan ik niet anders dan beslissen om mij terug te trekken als bestuurder. Dit is nog meer het geval nu men bijkomend de schijn wil opwekken dat de houding van bepaalde bestuurders en aandeelhouders leidt tot gedwongen verkoop van essentiële spelers. Eenieder weet dat de realiteit net omgekeerd is. Ik heb als bestuurder gepleit voor een gezond financieel beleid, maar werd telkens opnieuw voor voldongen feiten geplaatst. Ik had evenmin enige inspraak in de beslissing om snel topspelers te gelde te maken.

Ter herinnering: in december 2017 was ik mede-kandidaat overnemer. Toen de heer Vanden Stock voor een andere overnemer koos, ben ik mij loyaal mee blijven inzetten voor de club. De wijze waarop het beleid de jongste tijd werd gevoerd, maakt dat ik heb beslist afscheid te nemen als bestuurder.

Ik benadruk tot slot dat ik een verwoed RSCA-fan ben en blijf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties