Door deze uithaal bij de scheidsrechter moet Yves Vanderhaeghe een weekje brommen

Robin De Witte
| 3 reacties
Door deze uithaal bij de scheidsrechter moet Yves Vanderhaeghe een weekje brommen
Foto: © photonews

Yves Vanderhaeghe ging zijn boekje te buiten tijdens de derby tegen Zulte Waregem. Het Bondsparket legde de coach van KV Kortrijk een sanctie op, waardoor hij komende zaterdag tegen Beerschot niet op de bank mag plaatsnemen.

Zijn rode kaart, de extra tijd en het afgekeurde doelpunt...hierover ging Yves Vanderhaeghe in discussie met scheidsrechter De Cremer na de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Na zijn gele kaart was hij al blijven sakkeren, wat hem uiteindelijk rood opleverde.

Dan maar verhaal gaan halen in de kleedkamer van de scheidsrechter zelf. Vanderhaeghe zou De Cremer het volgende verweten hebben volgens Sporza: "Je bent nog jong en hebt geen persoonlijkheid." De trainer geeft toe misschien iets te luidruchtig te zijn geweest, maar nooit onrespectvol.

Het Bondsparket vroeg 2 speeldagen schorsing. Het Disciplinair Comité besloot er 3 waarvan 1 effectief van te maken. Zij wezen de trainer op zijn voorbeeldfunctie en het feit dat hij deze net misbruikt had om extra druk te gaan uitoefenen op de scheids.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties