'The Process' is niet dood, zoals Anderlecht dinsdag liet zien: "Ze waren op training al bij de besten"

'The Process' is niet dood, zoals Anderlecht dinsdag liet zien: "Ze waren op training al bij de besten"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht trad dinsdagavond aan met een elftal van gemiddeld 21,4 jaar oud. Die leeftijd daalde zelfs nog na de inbreng van Sardella en Arnstad. 'The Process' begint te renderen...

Anderlecht begon met een elftal waarbij Amir Murillo met zijn 24 de oudste veldspeler was. Doelman Wellenreuther is een jaartje ouder... Mede door omstandigheden natuurlijk, want normaal zouden Miazga en Cullen wel aan de aftrap gestaan hebben. Maar voor Vincent Kompany is het goed om te weten dat de jeugdproducten klaar staan als ze hen nodig hebben.

Met tien man en acht jongens jonger dan 22 trok Anderlecht de zege naar zich toe. Er was de afgelopen weken wel kritiek dat 'The Process' in de diepvries zat toen er amper twee jeugdproducten aan de aftrap verschenen, maar Kompany heeft nu de luxe om ze geleidelijker te brengen. "Nu zie je ze opeens allemaal en hoop je dat ze doen waarop we trainden", knikte hij. 

Ondanks de rode kaart voor Lissens deed ook hij het een uur bijzonder goed tegen de lastig te bespelen Gueye. “Lissens en El Hadj waren op training al vaak bij de besten. Het was een kwestie van tijd vooraleer ze hun kans kregen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties