Ex-speler KV Mechelen meent dat jonge gasten lang genoeg betutteld werden: "Je kan ook niet over hun bolleke blijven wrijven"

Ex-speler KV Mechelen meent dat jonge gasten lang genoeg betutteld werden: "Je kan ook niet over hun bolleke blijven wrijven"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"Dit is een club waar je als jonge speler fouten mag maken." Het was een uitspraak voor de wedstrijd tegen Waasland-Beveren op Eleven Sports. Pijnlijk, want opnieuw lag een individuele fout van een jonge speler aan de basis van de nederlaag.

Siemen Voet pakte rood en Gaëtan Coucke grabbelde naast een bal. “Als ze dit soort fouten blijven maken, gaan ze recht naar 1B”, is ex-speler Geert Deferm had in GvA. “Ik heb die bewuste reportage ook gezien. Dat die gasten eens voor de spiegel gaan staan. Elke week gaat er wel iemand in de fout. Ofwel is dat een gebrek aan kwaliteit, wat ik betwijfel, ofwel een gebrek aan focus. En Coucke is wel een goede keeper maar hij pakt ook geen punten. Ze mogen gerust wat strenger zijn voor zichzelf."

Deferm pleit ervoor om ze op hun verantwoordelijkheden te wijzen. "Néé gasten, het is helemaal niet oké om fouten te maken. Als het er te veel zijn, dan ben je gewoon niet bekwaam om in eerste klasse te spelen. Een leerproces? Allemaal goed en wel maar je kan ook niet over hun bolleke blijven wrijven en zeggen ‘Volgende keer beter’. Ze spelen godverdomme wel voor de knikkers. Het is goed dat iemand als Steven Defour dat na de match heeft duidelijk gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties