Karim Benzema opnieuw van goudwaarde voor Real Madrid en ontvangt nu ook lovende woorden van zijn coach: "Beste aanvaller uit de Franse geschiedenis"

Seppe Frans
| 2 reacties
Karim Benzema opnieuw van goudwaarde voor Real Madrid en ontvangt nu ook lovende woorden van zijn coach: "Beste aanvaller uit de Franse geschiedenis"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dinsdag won Real Madrid met 3-1 van Atletic Bilbao. Karim Benzema was met twee doelpunten opnieuw van goudwaarde voor de club dat nu mee aan kop komt in de Spaanse competitie. Na afloop van de wedstrijd had trainer Zinedine Zidane alleen maar lof voor zijn landgenoot.

Thibaut Courtois redde met een geweldige redding de meubelen tegen Atletic Bilbao, maar de echte glansrol was opnieuw weggelegd voor Real-aanvaller Karim Benzema. Met twee doelpunten verzekerde hij zowel de overwinning als de leidersplaats voor de troepen van Zidane. Al komt Real Sociedad woensdagavond nog wel in actie. 

Zinédine Zidane had na afloop alleen maar mooie woorden voor zijn landgenoot: "Voor mij is Karim Benzema de beste aanvaller van Frankrijk ooit. Kijk naar zijn doelpunten, wedstrijden en aantal bekers. Dat spreekt toch voor zichzelf?"

Een gewaagde uitspraak. Toch speelde Karim Benzema al meer dan vijfhonderd wedstrijden op het hoogste niveau en wist daarin ook enorm veel de weg naar het doel te vinden. Sinds het vertrek van wereldster Cristiano Ronaldo naar Juventus ontpopte hij zich tot de man van Real Madrid, al blijft hij nog door velen voetballiefhebbers onderschat. 

"Karim Benzema scoort doelpunten wanneer zijn ploeg die het meeste nodig heeft. Hij is niet meer die pure nummer 9 uit het verleden, hij doet veel meer dan dat. Daar houd ik van", aldus zijn trainer bij Real Madrid. De 32-jarige aanvaller was dit seizoen al goed voor zes doelpunten in elf optredens in de Spaanse competitie. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties