Cercle-coach Clement is streng voor zijn spelers na lockdownfeestje: "Ik wist dat ik hier naast coach ook een beetje vaderfiguur moest zijn"
Clint Vens
| 1 reacties

Cercle-coach Paul Clement reageert op het lockdownfeestje van enkele van zijn spelers

Cercle-coach Clement is streng voor zijn spelers na lockdownfeestje: "Ik wist dat ik hier naast coach ook een beetje vaderfiguur moest zijn"

De voorbije weken werden er op tal van plaatsen lockdownfeestjes georganiseerd. Ook voetballers durven al eens te zondigen in deze coronatijden. Zo betrapte de politie drie Cercle-spelers op een feestje met 21 aanwezigen.

Frank Kanouté liet zaterdag een kapper komen bij hem thuis en organiseerde nadien een feestje voor zijn 22ste verjaardag voor maar liefst 21 personen, waaronder ook zijn ploegmaats Anthony Musaba en Jean Marcelin. Na middernacht werden ze betrapt door de politie.

“Er zijn geen verzachtende omstandigheden voor wat gebeurde en daarom zijn er ook strenge sancties van de overheid en van Cercle zelf", steekt Clement van wal in Het Nieuwsblad. "De feiten zijn ernstig en een slag in het gezicht van alle mensen die zich wel aan de regels houden."

Vaderfiguur

Ook het opvoeden van jonge jongens behoort tot het takenpakket van een coach. "Ik werkte als assistent in verschillende landen met toppers maar ook met jongeren. Het was ook de reden waarom ze mij bij Monaco voor dit project aantrokken."

"Ik wist dat ik hier naast coach ook een beetje vaderfiguur moest zijn voor tieners en prille twintigers. We kunnen de feiten niet meer terugdraaien maar willen ze wel voorkomen in de toekomst.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties