CD&V wil met nieuw wetsvoorstel buitensporige makelaarsvergoedingen aan banden leggen

Alyssa Saliou
| 2 reacties
CD&V wil met nieuw wetsvoorstel buitensporige makelaarsvergoedingen aan banden leggen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

CD&V wil komaf maken met de overdreven premies en verloningen die spelersmakelaars opstrijken bij transfers van voetballers. Ze dienden een wetsvoorstel in die dat moet tegengaan.

Het wetsvoorstel houdt in dat als clubs toch een vergoeding van meer dan drie procent zouden betalen aan de makelaar, de club dat geld niet meer als aftrekbare kost zal kunnen inbrengen, om zo een belastingsvermindering te kunnen krijgen.

Enkel als de speler zelf zijn makelaar zou betalen zou die fiscale meerkost niet van toepassing zijn. Maar de kans is klein dat een speler zo'n bedrag zal ophoesten zonder zich daar vragen bij te stellen. Ook de FIFA voert binnenkort al een soortgelijke regel in.

De voorbije jaren zijn er al tal van strengere regels voor makelaars ingevoerd. Maar de Koninklijke  Belgische Voetbalbond heeft de FIFA-aanbeveiligen geschrapt uit haar reglement. De Pro League probeerde eerder ook al beperkingen op te leggen, maar stootte dan weer meteen op juridische bezwaren.  Maar nu is er dus een nieuw decreet, de bond heeft ook een nieuw reglement opgesteld, en alle makelaars zijn onderworpen aan de antiwitwaswetgeving.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties