Elsner heeft meteen versterking op het middenveld beet: Waarom kreeg Vanderhaeghe die niet?
Sam Milde
| 1 reacties

Kv Kortrijk versterkt middenveld met Gaëtan Hendrickx

Elsner heeft meteen versterking op het middenveld beet: Waarom kreeg Vanderhaeghe die niet?
Foto: © photonews

Gaëtan Hendrickx is de nieuwste aanwinst van KVK en tevens ook de eerste van nieuwe coach Luka Elsner. Met hem haalt Kortrijk een versterking binnen op het middenveld om de leegte die Lepoint en Van der Bruggen achterlieten, op te vullen. Deze transfer kwam immers wel te laat voor Yves Vanderhaeghe.

Na het vertrek van Christophe Lepoint, maar vooral dat van Hannes Van der Bruggen moest er dus een reactie komen van de Kerels op de transfermarkt. Die kwam er met Gaëtan Hendrickx, hij wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Sporting Charleroi.

Hendrickx brengt een pak ervaring mee naar het Guldensporenstadion aangezien hij in België al 133 wedstrijden heeft afgewerkt op het hoogste niveau. Tel daar dan nog eens zijn grote motor bij en dan kan hij zeker iets bijbrengen aan het team.

Yves Vanderhaeghe

De transfer van Hendrickx komt wel te laat om het vel van ex-trainer Yves Vanderhaeghe nog te redden. De vraag is waarom de transfer van Hendrickx pas zo laat gebeurde aangezien Hendrickx al een aantal maanden op de bank vertoefde bij de Carolo's

In de vier wedstrijden na het vertrek van zowel Lepoint als sterkhouder Van der Bruggen pakte Kortrijk maar een povere 1 op 12 met thuisnederlagen tegen Sint-Truiden, Cercle Brugge en Charleroi. Een vroegere komst van Hendrickx had dit misschien kunnen voorkomen. Eerder op de maand moest Vanderhaeghe ook nog kampen met het vertrek van topschutter Ilombé Mboyo, die bij Sint-Truiden ander oorden ging opzoeken. 

Opvallend is dat KVK voor het vertrek van deze sterkhouders het helemaal niet zo slecht deed. Op het moment dat Mboyo vertrok stonden ze achtste in de competitie. Lagen de slechte resultaten dan werklijk aan ex-coach Yves Vanderhaeghe?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21820 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties