Nederlandse doelman kreeg telefoontje van Anderlecht: "Omdat hun keeper naar Ajax zou gaan"
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 5 reacties

Joël Drommel (FC Twente) was bijna eerste doelman van Anderlecht: "Die keeper zou naar Ajax gaan"

Nederlandse doelman kreeg telefoontje van Anderlecht: "Omdat hun keeper naar Ajax zou gaan"
Foto: © photonews

Anderlecht zocht deze zomer naar een doublure voor Van Crombrugge. Timon Wellenreuther verliet Willem II voor een nieuw avontuur in het Lotto Park, maar overtuigen deed hij echter nog niet. Zondag blunderde hij opnieuw in de nederlaag tegen KV Kortrijk, heeft paars-wit wel de juiste keuze gemaakt?

Want ook Joël Drommel heeft verschillende keren contact gehad met het bestuur van RSCA. De 24-jarige doelman van Twente moest zelfs het nakende vertrek van Van Crombrugge opvangen na concrete interesse van Ajax: "Als ik heel eerlijk ben, ben ik wel gebeld geweest door de technisch directeur van Anderlecht omdat hun keeper misschien naar Ajax zou gaan. Uiteindelijk ging die deal niet door", verklaarde Drommel in een interview aan Voetbal International. 

De Nederlandse doelman bleef achteraf met gemengde gevoelens achter. Hij vindt de Belgische competitie een interessante optie, maar bleef uiteindelijk bij zijn huidige werkgever: "Het was uiteindelijk de juiste keuze denk ik om bij Twente te blijven, ik heb het er naar mijn zin. Toch blijft de Belgische competitie een interessante mogelijkheid. Als je ziet hoe Noa Lang groeit daar."

Anderlecht trok tijdens de zoektocht naar een voetballende keeper verschillende keren de Nederlandse markt op. Timon Wellenreuther (Willem II), Bart Verbruggen (NAC Breda) en de transfervrije Warner Hahn die in het verleden onder meer actief was bij Heerenveen, Excelsior en PEC Zwolle maakten allemaal de overstap naar de Belgische hoofdstad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties