Verhaeghe over de beursgang van Club Brugge: "Zo kunnen we een stap voor blijven op de grootste verwachte evoluties in het voetballandschap"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 7 reacties

Bart Verhaeghe geeft meer uitleg over de beursgang van Club Brugge

Verhaeghe over de beursgang van Club Brugge: "Zo kunnen we een stap voor blijven op de grootste verwachte evoluties in het voetballandschap"

Club Brugge bevestigde woensdagmorgen dat ze naar de beurs zullen trekken. Het gaat daarbij niet om het creëren van nieuwe aandelen, maar wel de verkoop van bestaande aandelen van Grizzly Sports NV, de investeringsgroep waarin Bart Verhaeghe, Vincent Mannaert, Jan Boone en Peter Vanhecke zitten.

Club wil zo minder afhankelijk worden van de Grizzly Sports NV. Bart Verhaeghe gaf meer uitleg op de clubwebsite. “Dit is een historische stap voor heel de Club Brugge-gemeenschap en de logische volgende fase in haar ontwikkeling”, aldus de voorzitter.

“De rijke geschiedenis en het sportieve trackrecord van Club Brugge vormen de basis van een iconisch, internationaal bekend sportmerk, dat steunt op een gemeenschap van meer dan een miljoen trouwe fans. Onze visie is om de club verder te laten groeien, voortbouwend op dezelfde geschiedenis, werkethiek en motivatie die van ons zo een gepassioneerde club hebben gemaakt. Zo kan Club Brugge een stap voor blijven op de grootste verwachte evoluties in het voetballandschap.”

En lang zal de beursgang niet op zich laten wachten. "Afhankelijk van de marktomstandigheden en onder voorbehoud van goedkeuring van het Prospectus door de Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (de “FSMA”) en andere relevante overwegingen”, aldus nog Verhaeghe. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties