CIES: Anderlecht is in ons land de ploeg die het vaakst naar achteren speelt, net zoals Manchester City
Seppe Frans
| 4 reacties

CIES: Anderlecht is in ons land de ploeg die het vaakst naar achteren speelt

CIES: Anderlecht is in ons land de ploeg die het vaakst naar achteren speelt, net zoals Manchester City
Foto: © photonews

Het Europees waarnemingscentrum voor voetbal (CIES) heeft zich deze week beziggehouden met een nieuw thema: het aantal achterwaartse passes van ploegen in de Europese competities. Ook de gegevens uit de Belgische competitie zijn gepubliceerd. Daarin valt op de Kompany leert van zijn ex-trainer.

De term "back-passing" heeft in het voetbal vaak een negatieve betekenis: Toch lijkt deze gedachtegang niet te kloppen. De Europese ploegen die de bal het meeste achteruit spelen zijn vaak... de beste teams in hun competitie. 

Manchester City pronkt in de Europese competities op de eerste plaats. De Citizens van Pep Guardiola hebben een zeer hoog gemiddelde van 41,6% passes naar achteren. De top vijf bestaat uit teams met een spel dat gebaseerd is op balbezit: Shakthar Donetsk (40,6%), Lokomotiv Moskou (40,1%), Chelsea (39,4%) en Arsenal (39,3%).

Vincent Kompany leert van meester Guardiola

Vincent Kompany zal glimlachen na het bekijken van de CIES-statistieken in de Jupiler Pro League: RSC Anderlecht is de ploeg met de meeste passes achteruit, met 36,8% (waarmee het op Europees niveau op gelijke hoogte staat met Ajax Amsterdam en Manchester United). Paars-wit staat voor KAA Gent (36,1%), Genk (35,4%) en koploper Club Brugge (34,5%), met Antwerp dat de top vijf verder aanvult (34,4%).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties