Penninckx geeft zich niet zomaar gewonnen en stuurt een ingebrekestelling naar KV Mechelen
Sam Milde
| 45 reacties

Hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx weigert om afstand te doen van zijn beslissingsrecht

Penninckx geeft zich niet zomaar gewonnen en stuurt een ingebrekestelling naar KV Mechelen
Foto: © photonews

Er is al een tijdje commotie rond Dieter Penninckx. De hoofdaandeelhouder van KV Mechelen werd twee weken geleden nog uit de raad van bestuur gestemd, maar hij neemt daar geen vrede mee. Penninckx wil zijn ontslag aanvechten en stuurde een ingebrekestelling naar de club en zijn bestuurders.

Het lijkt erop dat Dieter Penninckx niet zomaar afstand wil doen van zijn machtspositie bij KV Mechelen. De hoofdaandeelhouder kwam in opspraak na het faillissement van modegroep FNG waarbij hij verdacht wordt van financiële fraude. 

Ingebrekestelling

Via een aangetekend schrijven stuurde hij een ingebrekestelling naar de club meldt Gazet Van Antwerpen. Penninckx betwist daarin de geldigheid van zijn ontslag aangezien hij nog steeds 71,2% van de aandelen van de club bezit. 

Als hoofdaandeelhouder moet hij invloed kunnen uitoefenen op de club vindt Penninckx, wat op dit moment dus niet meer mogelijk is. Hij noemt zijn uitsluiting geen goede zaak voor de club. 

Pennickx roept op om corporate governance in te voeren bij de Kakkers. Een bestuursvorm waarbij er een strikte scheiding is tussen het het directiecomité en de raad van bestuur.

Toekomst

Hoe de club zal reageren op de ingebrekestelling valt nog maar af te wachten. De andere aandeelhouders willen eerst en vooral dat Penninckx een deel van zijn aandelen verkoopt omdat hij meer dan 49% van de aandelen van de club bezit en dat is tegen de clubstatuten. Eerder werd hier al over onderhandeld maar telkens zonder succes.

In het slechtste geval kan het tot een rechtzaak komen tussen beide partijen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties