Hoe Waasland-Beveren tot minuut 85 virtueel gedegradeerd was: een reconstructie

Dennis Rosiers vanuit King Power at Den Dreef
| 10 reacties

Fans van Waasland-Beveren zijn zondag ongetwijfeld enkele jaren ouder geworden. In minuut 85 waren de Leeuwen nog virtueel gedegradeerd, ondanks hun voorsprong in Leuven. Reconstructie van negentig zenuwslopende minuten aan de Kardinaal Mercierlaan.

18u00: De wedstrijd wordt op gang gefloten door Van Damme. De opdracht voor Waasland-Beveren is duidelijk: zelf winnen in OHL en hopen dat Club Brugge hetzelfde doet tegen Moeskroen.

--> Virtuele stand: Waasland-Beveren degradeert rechtstreeks.

18u30: 30' Louis Verstraete zet de Leeuwen na een zware openingsfase op voorsprong. In Club Brugge-Moeskroen staat het nog 0-0.

19u04: 47' Siebe Schrijvers, aan de rust ingevallen, knalt de 1-1 tegen de touwen. De klus voor Waasland-Beveren wordt nog wat zwaarder.

19u0851' Nog meer slecht nieuws voor Waasland-Beveren. In Jan Breydel heeft Harbaoui Moeskroen op voorsprong gezet met een schitterende kopbal.

19u21: 64' Via doelpunten van De Ketelaere en Vanaken hijst Club Brugge zich op voorsprong tegen Moeskroen. In OHL-Waasland-Beveren missen beide ploegen enkele opgelegde kansen.

19u24: 67' Louis Verstraete knikt Waasland-Beveren voor de tweede keer op voorsprong.

--> Virtuele stand: Moeskroen degradeert rechtstreeks.

19u29: 72' De kaarten worden nogmaals grondig door elkaar geschud. Silvestre brengt de stand in Club Brugge-Moeskroen op 2-2.

19u42: 85' Gejuich bij de Beverse delegatie in de tribunes. Noa Lang heeft Club Brugge op voorsprong gezet tegen Moeskroen.

--> Virtuele stand: Moeskroen degradeert rechtstreeks.

19u46: 89' Club Brugge maakt via Dost de 4-2. De landskampioen doet haar job. Kan een moegestreden Waasland-Beveren de drie punten over de streep trekken?

19u52: einde wedstrijd. Kevin Van Damme maakt met drie ademstoten een einde aan een zenuwslopende voetbalavond. Waasland-Beveren ontsnapt aan plaats 18, de vreugdetaferelen zijn immens. Moeskroen zakt naar 1B, Waasland-Beveren zal met Seraing de degens kruisen voor het laatste plekje in 1A.