Peter Verbeke laat supporters al watertanden: "Het systeem van Vincent Kompany is flexibeler geworden"
Seppe Frans
| 16 reacties

Peter Verbeke over het seizoen van Anderlecht: "Systeem van Vincent Kompany is flexibeler geworden"

Peter Verbeke laat supporters al watertanden: "Het systeem van Vincent Kompany is flexibeler geworden"
Foto: © photonews

Anderlecht lijkt alvast een succesvolle transferzomer achter de rug te hebben. Het kon enkele mooie namen overtuigen voor een avontuur in het Lotto Park en daarnaast werden er ook overbodige pionnen naar de uitgang verwezen. Peter Verbeke werkt zich dus steeds meer in de harten van de eigen aanhang.

Het wordt voor de supporters reikhalzend uitkijken naar de paars-witte competitiedebuten van Lior Refaelov, Wesley Hoedt en Benito Raman. Peter Verbeke lijkt Vincent Kompany dus het materiaal te schenken om zijn project naar een hoger niveau te tillen. Volgens hem is het behalen van de Europa League dan ook een absolute must voor volgend seizoen.

De Anderlecht-supporters mogen alvast beginnen dromen, volgens de sportief directeur staat het elftal (bijna) volledig op punt: “Het spelsysteem van Vincent Kompany is flexibeler geworden, maar de basis heeft hij behouden”, vertelt hij in een interview aan Sport/Voetbalmagazine.

Peter Verbeke maakt in het Lotto Park vooral indruk met de manier waarop hij te werk gaat. Hij kiest voor de menselijke aanpak en creëert meteen een familiegevoel voor de nieuwkomers. Daarom staat Verbeke dicht bij zijn staf en team, en is hij tevens ook bijna altijd aanwezig op de fysieke testen van spelers: “Een manier om de motivatie en fysieke conditie van de toekomstige transfer te zien.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties