De euro van Infantino valt eindelijk: "Te veel nutteloze matchen"

De euro van Infantino valt eindelijk: "Te veel nutteloze matchen"
Foto: © photonews

Gianni Infantino heeft in een videoboodschap via sociale media aangegeven dat de grens van het internationale voetbal bereikt is.

Overvolle kalenders zijn al jaren een probleem voor voetballers en hun clubs. Niet alleen op nationaal vlak, maar vooral internationaal wordt veel te vaak gespeeld. De voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA wil naar een nieuwe hervorming van het internationale voetbal.

"De huidige kalender leert ons dat we een aantal grenzen bereikt hebben. Spelen met de club, reizen, terugkeren, vertrekken naar de nationale ploeg, weer reizen, terug naar de clubs... Dikwijls ook met spelers die naar andere continenten moeten in andere tijdzones... Dit is niet gezond voor de spelers en het is ook niet goed voor de competities", klinkt het.

Er moeten minder wedstrijden zijn, maar de kwaliteit van de matchen moet wel omhoog. "Momenteel zijn er te veel nutteloze matchen. We bestuderen de kalender, consulteren kenners en praten uiteraard met de mensen uit het vak, zoals spelers, trainers en fans. Tegen 2024 hebben we een nieuwe wedstrijdkalender nodig. Daarom moeten we tegen het einde van dit jaar een aantal knopen doorhakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties