Anderlecht hoopt Kouamé toch tegen Club Brugge te kunnen gebruiken en pleit verzachtende omstandigheden

Anderlecht hoopt Kouamé toch tegen Club Brugge te kunnen gebruiken en pleit verzachtende omstandigheden
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht heeft het schikkingsvoorstel van het Bondsparket voor Christian Kouamé dinsdag geweigerd. Club en spits verschijnen dinsdag voor het Disciplinair Comité (14.45 uur) om een mildere sanctie te bekomen dan de voorgestelde twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief).

De Ivoriaan van RSCA werd zondag in Oostende (2-2) rechtstreeks uitgesloten, nadat hij in een duel naast het leer had getrapt en met de studs vooruit op de knie van KVO-verdediger Jäkel was terechtgekomen. 

De bondsprocureur zag zelf een aantal verzachtende omstandigheden, zoals de lage intensiteit, het niet-intentionionele karakter van de overtreding en het blanco strafblad van Kouamé. Toch vorderde het Bondsparket twee speeldagen schorsing, waarvan weliswaar één voorwaardelijk.

Als RSCA akkoord ging met dat voorstel zou Kouamé ontbreken in de topper tegen Club Brugge. Maar paars-wit ziet in de verzachtende omstandigheden ook een reden om hoogstens een schorsing met uitstel op te leggen. Dinsdagnamiddag bepleiten club en speler hun zaak voor het Disciplinair Comité. (Belga)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties