gnkKRC Genk
zagDinamo Zagreb
0-1
0-2
45+3' Bruno Petkovic (pen)
0-3
67' Bruno Petkovic (pen)
Datum: 30/09/2021 21:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Luminus Arena
Genk pijnlijk de boot in tegen Dinamo Zagreb na defensieve fouten en blunders: twee strafschoppen bezegelen lot Limburgers

Genk verloor thuis met 0-3 van Dinamo Zagreb

Het werd een heel pijnlijke avond voor Genk. De eerste helft speelden ze het betere voetbal, maar kregen wel twee goals om de oren. Defensief stond het niet echt fantastisch. Na een zware blunder van Vandevoordt kregen ze nog een penalty tegen en moest Munoz met rood naar de kleedkamer.

Genk is soms toch een rare ploeg. Die gasten kunnen zo goed voetballen, maar soms nekken ze zichzelf daarmee ook. Het aanvalsspel van de Limburgers was bij momenten om duimen en vingers bij af te likken, maar één tegenstoot van Dinamo Zagreb leverde ook een tegendoelpunt op.

Aanvallend goed maar niet efficiënt, defensief kwetsbaar

Ito verloor de bal dichtbij de zestien van de tegenstander en daarna ging het razendsnel naar de andere kant. Orsic vond toptalent Ivanusec legde Arteata in de luren om cool af te werken. Leuke voetballer!

Genk duwde Zagreb terug op de eigen helft en voetbalde een paar mooie kansen voor Thorstvedt bij elkaar, maar de Noor zijn kanon stond niet al te best afgesteld. Eigenlijk deden ze weinig verkeerd, maar de goal wou maar niet vallen. Tot aan de zestien ging het goed, maar daarna... Zagreb-doelman Livakovic keerde pogingen van Ito en Paintsil en Heynen trof de paal.

Bijna werd het zelfs een dubbele achterstand nog voor de rust toen Lucumi onoordeelkundig een tackle inzette en Orsic met een fantastische trap de lat trof. Met vuur spelen deden ze achteraan. En zo dikwijls was Dinamo daar zelfs niet te bespeuren. En nog voor de rust sloeg het noodlot nog eens toe. Toma wou een bal wegtrappen, maar Cop was sneller op de bal en de ref legde de bal op de stip. Petkovic kende geen genade. Al wandelend trapte hij de bal binnen vanop elf meter.

Maar de vraag is ook waarom Genk per se door het blok van Zagreb wou voetballen. Onuachu - u weet wel: die twee meter grote aanvaller - stond vruchteloos te wachten op een hoge voorzet vanop de flank. Genk moet af en toe ook eens overwegen om het minder mooi te willen doen.

Het lukte niet meer en het werd nog veel erger. Vandevoordt ging onder een hoge voorzet door en Munoz vond er niets beter op dan de Kroatische aanvaller tegen te houden: penalty en rood voor de Colombiaan. Petkovic deed het even laconiek als in de eerste helft: 0-3 en boeken toe.

Genk had duidelijk meer verwacht van de match en had ook beter kunnen doen als ze het anders hadden aangepakt.