Luc Nilis zet eerste stapjes als T1 in Tweede Amateur: "Mijn spelers moeten congé nemen voor bekerwedstrijd tegen AA Gent"

Luc Nilis zet eerste stapjes als T1 in Tweede Amateur: "Mijn spelers moeten congé nemen voor bekerwedstrijd tegen AA Gent"
Foto: © photonews

Luc Nilis zet bij Belisia zijn eerste stapjes als T1. De Limburger met de fluwelen traptechniek heeft het prima naar zijn zin bij het huidige nummer drie uit Tweede Amateur B. Woensdag mogen Nilis en co. in de 1/16de finales van de Croky Cup op bezoek bij AA Gent.

Nilis geniet van zijn eerste maanden als T1, zo laat hij verstaan aan HLN. "Het is plezant. Al spelen de resultaten daarin een rol, nu draaien we bovenaan mee. Al moest ik toch ook aanpassen. Vergeet niet dat mijn spelers amateurs zijn. Die moeten congé nemen om op Gent te gaan spelen, hé! Maar ik klaag niet. Ik ben goed omringd door mensen die de reeks door en door kennen: een enorme troef."

"Mijn jongens pikken het goed op. Ik heb veel jonge gasten, die openstaan voor advies. Fouten vind je altijd op dit niveau, dat is normaal. Maar binnen onze mogelijkheden doen we het gewoon goed."

Voor wie binnenkort een wedstrijd van Belisia meepikt: verwacht geen roepende en tierende Luc Nilis naast de lijn. "Wat denk je zelf? Sommigen doen véél te druk, staan daar maar wat te schreeuwen. Ik sta voor mijn dug-out en probeer bij te sturen waar nodig. Op een kalme manier", besluit Luc NIlis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties