Mexico en Verenigde Staten met anderhalf been op WK, Pulisic imiteert Jan Van den Bergh

Dennis Rosiers
| 2 reacties
Mexico en Verenigde Staten met anderhalf been op WK, Pulisic imiteert Jan Van den Bergh
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de WK-kwalificaties van de CONCACAF heeft Canada zich vannacht verzekerd van een WK-ticket. Ook Mexico en de Verenigde Staten wonnen hun duels. Voor hen is de kwalificatie voor het wereldkampioenschap bijna een feit.

De Verenigde Staten wonnen in eigen huis met 5-1 van Panama. Christian Pulisic was met drie doelpunten, waaronder twee strafschoppen, de gevierde man. De Chelsea-aanvaller vierde een van zijn goals met 'de worm', die onmiddellijk deed denken aan de viering van Beerschot-speler Jan Van den Bergh, na zijn fenomenale goal op het veld van Racing Genk. Bij Panama speelde Michael Murillo (Anderlecht) de volledige partij.

Mexico had het dan weer moeilijk om het verschil te maken op het veld van Honduras. In minuut 70 kon Ajax-speler Edson Alvarez voor de verlossing zorgen. Het zou het enige doelpunt van de partij worden. Bij Mexico stond Gerardo Arteaga (Racing Genk) negentig minuten tussen de lijnen. De linksachter keek tegen een gele kaart aan.

Met anderhalf been in Qatar

Met nog een speeldag te gaan, zijn Mexico en de Verenigde Staten nagenoeg zeker van een WK-ticket. De nummers twee en drie uit de CONCACAF-zone zijn rechtstreeks geplaatst voor het WK, het nummer vier moet zich opmaken voor intercontinentale barrages. Costa Rica volgt op drie punten van Mexico en de Verenigde Staten, maar kan een veel slechter doelsaldo voorleggen.

1. Canada 13-28

2. Verenigde Staten 13-25

3. Mexico 13-25

4. Costa Rica 13-22

5. Panama 13-18

6. El Salvador 13-10

7. Jamaica 13-8

8. Honduras 13-4

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties