KV Mechelen met straatlengte voorsprong in Belgenklassement: "Trots, het was ook een doelstelling"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 2 reacties

KV Mechelen met straatlengte voorsprong in Belgenklassement

KV Mechelen met straatlengte voorsprong in Belgenklassement: "Trots, het was ook een doelstelling"
Foto: © photonews

Meer dan 14.000 minuten speeltijd heeft KV Mechelen al aan Belgen gegeven dit seizoen. Dat zijn bijna 4000 minuten meer dan eerste achtervolger Westerlo.

De Pro League brengt doorheen het seizoen de speelminuten van Belgische en Belgisch opgeleide spelers in kaart. Om zo veel mogelijk jeugd van eigen bodem kansen te geven, wordt daar ook een aanmoedigingspremie aan verbonden.

Herkenbaarheid

Met 3948 minuten voorsprong op eerste achtervolger Westerlo, voert Malinwa het klassement van de Belgenminuten comfortabel aan. "We maken er elk jaar een doelstelling van om mee te doen voor die eerste plek in het Belgenklassement", vertelt Directielid Gert Van Dyck.

"Malinwa is altijd een ploeg geweest die belang hecht aan herkenbaarheid, zowel op als naast het veld. Op het veld kiezen we bewust voor een basis van Belgische spelers, jongens van eigen bodem, aangevuld met buitenlanse spelers die een meerwaarde kunnen bieden. Regelmatig zie je ook eens een speler uit de eigen jeugd z'n neus aan het venster steken, een direct gevolg van onze werkwijze."

Trots op eerste plek

"We zijn trots op die eerste plaats in het Belgenklassement. Die tussenstand geeft ons ook meteen zicht op de doelstelling die we onszelf opgelegd hebben aan het begin van het seizoen. Het voelt goed om te zien dat die doelstelling voor de reeds gespeelde matchen gehaald wordt. We willen die eerste plek dan ook niet meer prijsgeven", sluit Van Dyck af. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties