Truienaar Wouter Vrancken kijkt uit naar zijn eerste Limburgse derby, maar waarschuwt fans én spelers

Truienaar Wouter Vrancken kijkt uit naar zijn eerste Limburgse derby, maar waarschuwt fans én spelers
Foto: © photonews

Wouter Vrancken doet het uitstekend in zijn eerste seizoen bij Racing Genk. Maar zijn eerste Limburgse derby wordt toch speciaal.

Met 66 op 81 pakte Racing Genk dit seizoen al meer dan 80% van de punten. Het heeft ook een voorsprong van 10 punten op eerste achtervolger Union. Met STVV gaat het de voorbije weken heel wat minder. 

STVV pakte 0 op 9, maar toch beseft Wouter Vrancken dat het geen makkelijke wedstrijd wordt, zijn eerste Limburgse derby. Vrancken is geboren en getogen in Sint-Truiden. 

Naar aanleiding van de match wordt de match opgestookt onder het motto 'duizend vlammen, één vuur'. Geen probleem vindt Vrancken. "Dat hoort allemaal bij een derby", zegt Vrancken bij Het Belang van Limburg. 

Spelers mogen zich niet laten meeslepen

Toch waarschuwt hij toch ook. "Zo lang bepaalde grenzen niet worden overschreden, vind ik het allemaal prima." Vrancken zal de gevoeligheden van de derby nog eens extra benadrukken bij zijn spelers, maar die weten dat zelf ook wel hoe belangrijk die is stelt Vrancken. 

"Het enige waar ze niet in mogen meegaan, zijn de emoties rond de derby. Hun focus moet liggen op wat er tussen de lijnen gebeurt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties