Union haalt eerste slag thuis op transfermarkt en legt gehuurde speler definitief vast

Union haalt eerste slag thuis op transfermarkt en legt gehuurde speler definitief vast

Volg Union SG nu via WhatsApp!

Union heeft tijdens de interlandperiode niet stilgezeten. Het heeft de aankoopoptie van de Japanner Koki Machida gelicht.

Koki Machida (25) kwam in januari 2022 op huurbasis over van het Japanse Kashima Antlers. De Brusselaars zouden de Japanse centrale verdediger en internationale voor anderhalf jaar huren.

Die huurperiode liep dus einde juni af, mar Union heeft ondertussen de aankoopoptie in het contract van Machida gelicht. De Japanner blijft nu tot 2026 bij de vice-kampioen. Union zou rond de 1 miljoen euro betalen voor Machida. 

Ondanks blessure toch al overtuigd

Nadat Machida in België toekwam speelde hij na de winterstop meteen 11 matchen voor Union, waaronder 5 in de Champions’ play-offs. Maar dit seizoen loopt het wat minder. 

"Bij de voorbereiding dit seizoen liep Koki een blessure op, waarvan hij nu helemaal hersteld is. Momenteel is hij ook voor het eerst geselecteerd voor nationale ploeg van Japan", klinkt het bij de aankondiging. 

"De sportieve staff en club zijn overtuigd van de unieke kwaliteiten van onze verdediger en daarom ook verheugd dat hij langer bij onze club zal blijven."

Nog gehuurde spelers

Union huurt momenteel ook Simon Andingra van Brighton en Yorbe Vertessen van PSV, maar de kans dat zij langer blijven is wellicht niet zo groot. Hun prijskaartje ligt namelijk een pak hoger dan dat van Machida. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties