Veel geruchten, ook wel veel interesse, maar... Anderlecht gaat zich niet verzwakken voor die prijs

Veel geruchten, ook wel veel interesse, maar... Anderlecht gaat zich niet verzwakken voor die prijs

Er is de laatste weken al veel gesproken over een mogelijke transfer van Zeno Debast. Zoals het er nu naar uitziet, blijft de verdediger echter nog zeker een jaar bij paars-wit. Jesper Fredberg heeft het momenteel immers niet heel moeilijk om een transfer te weigeren.

Na de transfer van Bart Verbruggen voor 20 miljoen naar Brighton staat Fredberg stevig in zijn schoenen. In totaal kwam er al 26,5 miljoen euro binnen en werd er voor 13 miljoen aangekocht. Fredberg moet zijn eigen budget creëren en dat doet hij met verve.

Intussen hebben er zich al verschillende geïnteresseerden gemeld voor Debast. Villarreal en Eintracht Frankfurt waren de eersten, maar hun bod werd gewoon weggelachen. Anderlecht verwacht minstens 15 miljoen euro voor de 19-jarige die ook al Belgisch international is geworden. 

Ze moeten op dit moment niet verkopen en alles onder de 15 miljoen is niet aanvaardbaar voor Fredberg. PSV is intussen al een tijdje op de proppen gekomen, maar de Eindhovenaren zijn ook niet de grootste betalers. 

PSV momenteel onrealistisch

Meer nog, ze hebben nog nooit 15 miljoen uitgegeven. Mateja Kezman kwam ooit het kortst in de buurt met 14 miljoen, maar de volgende is al Noa Lang met 12 miljoen. Gezien ze ook nog een middenvelder (Aster Vranckx?) en een spits willen aantrekken, zijn ze niet van plan om het gevraagde bedrag voor Debast op tafel te leggen.

Op dit moment is Fredberg zelfs niet geneigd om te overwegen zijn verdediger te laten vertrekken. Hij heeft immers nog genoeg werk om een paar middenvelders te verkopen en het offensieve compartiment nog te versterken. 

Bij een vertrek van Debast moet hij ook nog eens op zoek naar een extra verdediger, want momenteel heeft paars-wit naast het duo Vertonghen-Debast nog maar twee alternatieven als centrale verdediger: Hannes Delcroix en Lucas Lissens. Als er iets gebeurt, is de spoeling daar al vrij dun.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties