Pro League over statement Union en RWDM: "Dan is er geen kalender mogelijk"

Hendrik Van Wonterghem
| 9 reacties
Pro League over statement Union en RWDM: "Dan is er geen kalender mogelijk"

Union en RWDM stelden samen een communiqué op om de Brusselse derby te verplaatsen, maar daar wil de Pro League niks van weten.

Omdat Union een Europese wedstrijd speelde, werd de Brusselse derby RWDM-Union verplaatst naar donderdag 28 september om 18u30. Volgens supporters een veel te vroeg uur (en terecht), dus gaven beide clubs gehoor aan de boodschap van de fans. Ze stelden een gezamelijk statement in om de wedstrijd naar een uur later te verplaatsen.

Bij het opstellen van de kalender wordt er echter rekening gehouden met politiecapaciteit, mogelijkheden voor fans in het stadion en een spreidingsplan afgesproken met Eleven/DAZN. Op basis van dat laatste besliste Kalendermanager Nils Van Brantegem niet in te gaan op de kwestie. Die dag wordt er tevens ook al de inhaalwedstrijd Club Brugge-Genk afgewerkt om 20u45.

"Als alle clubs op hun eigen uur willen spelen, is er geen kalender mogelijk", klinkt het. Van Brantegem wil niet ingaan op de kwestie, omdat hij naar eigen zeggen "geen polemiek wil creëren".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties