🎥 Het loopt weer helemaal verkeerd in Luik: fans Anderlecht werpen bommetjes, politie moet ingrijpen met grote middelen

🎥 Het loopt weer helemaal verkeerd in Luik: fans Anderlecht werpen bommetjes, politie moet ingrijpen met grote middelen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Je kon erop wachten. Zoals steeds na een Standard-Anderlecht is het weer amok geworden na de match. De parking met de supportersbussen van de bezoekers staat dan ook net naast de uitgang van de supporters van Standard.

De veiligheidsdiensten weten het en zijn er dan ook altijd massaal aanwezig, maar ze kunnen het niet voorkomen. Na de match smeet een deel van de Anderlecht-aanhang vuurpijlen en bommetjes over de omheining. Die kwamen recht tussen de fans van Standard terecht.

Uiteraard kwam er ook een reactie en de harde kern van de Rouches arriveerde al snel. Om verdere escalatie te voorkomen werd de politie te paard ingezet. Eén van die paarden kreeg echter zo'n bommetje tegen het achterwerk en de politieman had de grootste moeite om het dier in bedwang te houden.

Na zowat een kwartier van gooien, leek de munitie op te geraken en waren de Standard-fans weggeleid. Er zouden een paar fans gewond zijn. Maar dat die bussen daar mogen blijven staan, daar zou toch wel eens naar gekeken moeten worden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties